דף הבית » תחומי התמחות » עורך דין צוואה וירושה
עו"ד דרור הראל מלווה את לקוחותיו בעריכת צוואות, בהליכים לקיום צוואה, במתן ייעוץ בענייני ירושה ובקיום צווי ירושה.
בעת עריכת צוואה, מקבל הלקוח ייעוץ משפטי פרטני בהתאם למאפיינים של נכסיו ובהתאם לרצונות שלו בכל הקשור להורשת ממונו ליקיריו באופן המיטבי, הבהיר והיעיל ביותר.
בנוסף, המשרד מייעץ ומלווה גם תושבי חוץ אשר נדרשים במסגרת הליכי קיום צוואה וצו ירושה לשירות נוסף וייחודי, לדוגמא במקרים שבהם נערכו או קוימו הצוואות במדינות אחרות ו/או על-פי דין זר ובקשר לנכסים שנמצאים בישראל.
המשרד ועו"ד דרור הראל מלווה גם בהליכים והתדיינות משפטית בתחום דיני הירושות והצוואות שהינם על פי רוב הליכים מורכבים אשר דורשים ידע מקצועי משפטי וראית התמונה הכוללת.
מיומנויות המשרד האחרות בתחומי המשפט האזרחי מסחרי והמקרקעין, תורמות לטיפול רב תחומי ומקצועי בתחומי קיום הצוואות והירושות, לדוגמא כאשר מתעוררות מחלוקות בין יורשים, ענייני ניהול עזבון הכולל מגוון נכסים מסוגים שונים, חלוקה ואיזון בין יורשים וכן בעיות אחרות הנוגעות לנכסים עצמם אשר מצריכים טיפול נקודתי.
קיום צוואה
אם אדם קרוב אליכם הלך לעולמו, בכל הקשור לדרך העברת הזכויות של רכושו, יש לבדוק באם המנוח ערך צוואה או שחלות על עזבונו הוראות חוק הירושה ליורשים בדין.
כאשר ישנה צוואה כתובה, יצטרכו היורשים להגיש בקשה לקבלת צו עבור קיום הצוואה, המאפשרת את המימוש שלה בפועל.
לא ניתן לפנות אל בנקים, מוסדות פיננסיים או להעביר זכויות בנכסים כגון דירות, באמצעות הצוואה עצמה, אלא רק באמצעות צו קיום הצוואה שמקבלים מרשם הירושה.
עבור תהליך זה מומלץ מאוד להיעזר בשירותיו של עורך דין המתמחה בצוואות, אשר יוכל לספק את הצו באופן המהיר והיעיל ביותר.
במקרים שבהם האדם אשר נפטר אכן ערך צוואה חוקית בליווי עורך דין בטרם מותו, יכולים יורשיו להוציא צו קיום צוואה כדי לממש את הכתוב.
חשוב לדעת כי בקשה לקבלת צו קיום צוואה המוגשת באופן מקוון צריכה להיות מוגשת באמצעות מייצג של היורשים, כאשר מייצג זה הוא למעשה עורך דין.
עורך הדין מגיש את הבקשה לצו בשמם של היורשים, בצירוף של מסמכים רלוונטיים, למשרדו של רשם ירושה.
הגשה של הבקשה באופן מקוון מאפשרת תהליך נוח הרבה יותר עבור היורשים.
כאשר מתנהל טיפול בצו ירושה עשויים לעלות עניינים נוספים הדורשים טיפול משפטי.
לדוגמה, ישנם מקרים שבהם חלק מהיורשים בוחרים לוותר על חלקם בירושה ולהשאיר את העיזבון שהורש להם ליורש אחר כגון הורה או ילד.
במקרים שכאלה יש להוסיף בתהליך הבקשה לצו קיום ירושה גם תצהיר הסתלקות מעיזבון, מטעמו של היורש המוותר על חלקו. תצהיר זה חייב להיות מאומת וחתום בידי עורך דין.
מקרה ייחודי נוסף אשר עלול להתקיים במקרה של טיפול בצוואה, הוא התנגדות למתן צו קיום צוואה.
התנגדות זו תגיע מטעם אדם שיש לו אינטרס אישי וכלכלי בהשלכות הצוואה.
העילות העיקריות שמאפשרות להגיש התנגדות לצו קיום צוואה הן העדר כשירותו המשפטית, הנפשית והרפואית של המנוח בעת עריכת הצוואה ו/או קיומה של השפעה בלתי הוגנת, עושק או כפייה על המנוח.
לכן, אם אתם חשים מקופחים מתוכן צוואה שאתם מאמינים שנערכה בניגוד לכללים, צרו קשר עם עו"ד דרור הראל לבחינת האפשרות להגיש התנגדות.
מנגד, כדי להתמודד אל מול התנגדות למתן צו לקיום צוואה תצטרכו להגיש כתב תשובה להתנגדות ולהיעזר בעורך דין שייצג אתכם בהליך המשפטי ובהגנה מפני התנגדות זו.
התנגדות לצוואה יכולה להביא לביטול או לשינוי של הצוואה כולה מטעם בית המשפט, לכן חשוב מאוד לקבל ייעוץ משפטי מטעם עורך דין המתמחה בתחום.
קראו בהרחבה איך להתנגד לצוואה
הליך התנגדות לצוואה מתחיל אצל רשם הירושה ואולם תוך זמן קצר מועבר לבית המשפט להליכי הוכחות ודיונים.
לסיכום, הנושא של קיום צוואות עשוי להיות רגיש ומורכב עבור כל המעורבים בכך.
עורך דין דרור הראל, עורך דין צוואות וירושות, יוכל להעניק לכם ליווי משפטי מקצועי ורגיש, אשר יביא לכם שקט נפשי לאורך כל הדרך.
על עזבונו של מנוח שלא ערך צוואה, יחולו הוראות חוק הירושה. בכדי לקבל צו ירושה אשר יסייע ליורשים לממש את נכסי העיזבון ולחלק אותו ביניהם, יש להגיש בקשה מתאימה לרשם הירושה. מבקשי צו הירושה יכולים להיות היורשים של הנפטר או היורשים של היורשים של הנפטר. את בקשת צו הירושה ניתן להגיש בטופס מקוון או בטופס ידני. כיום כבר אין צורך לצרף תעודת פטירה של המנוח למסמכי הבקשה. יש לצרף אישור הודעה ליורשים האחרים, אישור תשלום אגרה ודמי פרסום. ככל שחלק מן היורשים מוותרים על חלקם בעיזבון יש לצרף תצהירי הסתלקות מאומתים ע"י עורך דין. מזכירות רשם הירושה תבדוק את תקינות הבקשה, תדאג לפרסום הודעה בעיתונות ולעיון סטנדרטי של ב"כ היועץ המשפטי לממשלה. לאחר השלמת הטיפול וככל שאין דרישות להשלמת פרטים או התנגדויות, ינתן צו ירושה.
לאחר שצוואה הוגשה לבקשת "צו קיום הצוואה" במשרדי רשם הירושה, ניתן להגיש התנגדות בכתב למתן הצו. מטרת ההתנגדות היא למנוע את קיום הצוואה ולהביא לקיומה של צוואה אחרת או לחלוקת העיזבון של המנוח לפי הוראות חוק הירושה ליורשים בדין. ההתנגדות צריכה להיות מפורטת ויש לנמק בה את העילות לבקשה ולתמוך את האמור בה באמצעות תצהיר מאומת ע"י עורך דין ירושה וצוואה. יש לשלם אגרה במועד ההגשה. מדובר במסמך מורכב ורגיש שיש לערוך באופן מקצועי ולכן מומלץ שעורך דין התנגדות לצוואה שמתמחה בתחום זה ומייצג בבתי משפט יכין זאת עבורכם. את ההתנגדות מגישים לרשם הירושה שבמחוז המגורים של מקום מושבו של הנפטר. לאחר קבלת ההתנגדות יעביר רשם הירושה את התיק לבית המשפט לענייני משפחה שבמחוז להמשך טיפול ודיון.
כל אדם יכול לקבוע כיצד ולמי יחולק רכושו לאחר מותו. לכך יש חריגים כגון קטינים ופסולי דין שאינם יכולים לערוך צוואה. מומץ מאוד לשכור עורך דין צוואות שמתחה בתחום זה בכדי שהצוואה תהיה ערוכה באופן מקצועי ולפי הדין. כך ניתן לוודא שבבוא היום הצוואה תכובד על כל הוראותיה ושלא ניתן יהיה לפסול אותה בקלות. אנשים מבוגרים או חולים נדרשים בד"כ להציג אישור רפואי או פסיכיאטרי שקובע שהם כשירים לערוך צוואה לעצמם.
מלבד הוראות פורמליות שעורך דין משלב בכל צוואה, הנושאים החשובים הם שם מלא ומספר תעודת זהות של המוריש, תאריך עריכת הצוואה, תיאור הרכוש הקיים, זהות היורשים והוראות מדוייקות כיצד הרכוש יחולק להם. ניתן לחלק את הרכוש שווה בשווה או בכל חלוקה אחרת לפי רצון המצווה. עם זאת, לעיתים עקב מורכבות רכוש מסויים כגון מקרקעין או עסקים ובכדי להמנע מסיבוכים והליכים משפטיים, מומלץ להתייעץ עם עורך דין צוואות כיצד נכון להורות על חלוקת הרכוש.
צוואה בכתב יד יכולה תהיה תקפה בכפוף להוראות חוק הירושה. מלבד התנאים היסודיים לפיהם מוריש צריך להיות בעל כשירות רפואית ומשפטית לערוך צוואה ולעשות זאת מרצונו החופשי ללא השפעה בלתי הוגנת, עושק או כפייה, צוואה בכתב יד צריכה לכלול את תאריך הצוואה בכתב ידו של המוריש ואת חתימתו.
ניתן לכתוב צוואה לבד. זו יכולה להיות צוואה בכתב יד או צוואה עם עדים. הקושי עלול להתעורר במקרה בו יהיו פגמים צורניים או פורמליים במסמך הצוואה ומישהו שירגיש את עצמו מקופח ונפגע מתוכן הצוואה יוכל להתנגד לה ביתר קלות. צוואה מניחה הוראות לחלוקת רכוש רב ולכן מומלץ מאוד שלא להסתכן ולשכור את שירותיו של עורך דין שמתמחה בעריכת צוואות שיכין זאת עבורכם.
כל עוד רצונו החופשי של המצווה נשמר, אדם יכול לצוות את רכושו בצוואה לאפוטרופוס שלו. לעיתים האפוטרופוס הוא יורש בדין של המצווה כגון אח, אחות, הורה, בן זוג וכיוצ"ב.
כתיבת צוואה זו זכות ולא חובה. רכושו של אדם שלא יכתוב צוואה יתחלק בין יורשיו בדין. ככל שאדם רוצה להתנות על הוראות חוק הירושה ולקבוע בעצמו למי יועבר רכושו ו/או לפי איזו חלוקה, צוואה זה המסמך היחידי שרשויות החוק ובתי המשפט יכבדו. ניתן לכתוב צוואה בכל שלב בחיים אך בעיקר מומלץ לעשות זאת כאשר מגיעים לגיל מבוגר או שחלילה חולים. לעיתים אנשים שיוצאים לטיולים ארוכים או מסוכנים גם כן כותבים צוואה כאמצעי בטיחות. במקרים אחרים כאשר אדם חש שלאחר פטירתו יהיו מאבקים וסכסוכים בין יורשיו, מומלץ לערוך צוואה כדי למנוע מהיורשים להתכתש בבתי משפט.
ניתן להגיש בקשה לקיום צוואה לאחר פטירתו של אדם. יש הגיש את הבקשה לפי הכללים וההנחיות של משרד רשם הירושה במשרד המשפטים. יש לצרף את הצוואה ומסמכים נוספים.
ניתן להגיש התנגדות למתן צו ירושה לאחר שהבקשה מוגשת ומתפרסמת. יש לשלם אגרה ולהגיש את הבקשה באופן מקוון או ידני למשרדי רשם הירושה. על ההתנגדות לכלול את כל הפרטים הרלוונטיים, נימוקים, מסמכים תומכים ותצהיר מאומת ע"י עורך דין.
אדם שסבור שהוא יורש של מנוח, יכול להגיש התנגדות לבקשת צו ירושה שמקפחת אותו. המתנגד יכול להיות קרוב משפחה מדרגה כלשהי, ידוע בציבור או בעל קרבה אחרת כלשהי. לחילופין, ניתן להתנגד לצו ירושה ככל שאדם מחזיק בצוואה בה נקבע שהוא הזוכה בעיזבון.
ככל שאדם לא הותיר אחריו צוואה, הוראות חוק הירושה קובעות שרכושו של מנוח שהיה רווק ללא ילדים יועבר להוריו. בהעדר הורים לאחיו ואחיותיו ובהעדרם לאחייניו. במקרה שאין הורים, אחים או אחיינים שיכולים לרשת, העיזבון יועבר לדודיו ולבני דודיו.
ככל שלאדם אין צאצאים משלו, ירשו את עזבונו הוריו ואחיו. בהעדר הורים רק האחים יהיו היורשים ובהעדרם צאציאם של האחים (האחיינים).
יורש בדין זכאי להגיש בקשה לצו ירושה. יורש בדין הוא אחד מאלה לפי הסדר בחוק הירושה: בן הזוג של המנוח, הבן או הבת, האח או האחות, אחיין, דוד, בן דוד וכיוצ"ב.
ניווט באתר
תחומי עיסוק נוספים
מאמרים ומדריכים
אנחנו בפייסבוק
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
חייגו 08-6384080
© כל הזכויות שמורות דרור הראל ושות'
מלא את הטלפון ויחזרו אליך בהקדם !