תפריט
דף הבית » כיצד החזרתי ללקוח המשרד 330,000 ₪ באמצעות מכתב דרישה בלבד?
בשנים האחרונות משרדי טיפל בעשרות תיקים של הפרת חוזה והשבת כספי השקעה או הלוואה ללקוחות. חברות מתחומי עיסוק שונים כגון אשראי חוץ בנקאי, התחדשות עירונית, יזמות נדל"ן, בניה ושיווק, אשר רצו לגייס כספים, פרסמו (בעיקר ברשתות החברתיות) הצעות להשקעה בפרויקטים שלהם תוך הבטחה לתשואה גבוהה.
כמעט תמיד מדובר בחוזים ארוכים ומורכבים שהלקוחות לא קוראים ולא שוכרים עורך דין מטעמם לליווי בעסקה. החברות יוצרות תחושה של "הזדמנות חד פעמית" מוגבלת בזמן ומצליחות להחתים את הלקוחות על חוזים דרקוניים במעמד הפגישה הראשונה. במקרים רבים בעלי ומנהלי החברות משתמשים במסגרת משפטית מסוג "שותפות מוגבלת" או חברה בע"מ וכך מייצרות ריחוק מלאכותי והגנות משפטיות לעצמם כנגד תביעות אישיות בכל הנוגע לאחריות לקיים את ההתחייבויות להשיב את הכספים בצירוף התשואה.
בחלוף מספר שנים גילו המשקיעים והמלווים שהטעו אותם, הציגו להם מצגי שווא ושהחברות מפרות את החוזה עימם, לא מקיימות את ההתחייבויות ולא משלמות להם מאומה. לא את התשואה והריבית ולא את הקרן.
מדובר בעוגמת נפש עצומה ובהפסדים ניכרים למשקיעים ולמלווים. לעיתים מדובר באנשי קבע שלאחר עשרות שנות שירות צבאי קיבלו מענק פרישה, לפעמים בגמלאים שפרשו לפנסיה ורוצים להשקיע מהחסכונות שלהם ולפעמים מדובר באנשים שעדיין עובדים אך חסכו הון קטן וחולמים להכפיל אותו. החלומות של המשקיעים מתנפצים ואיתם יורדים לטימיון חסכונות חייהם שנחסכו בעמל רב לאורך שנים. מה שמשותף לכל המשקיעים והמלווים זה שהם לא נעזרו בעורך דין מטעמים תהליך ההשקעה.
כמעט בכל המקרים שהגיעו למשרדי, ניתן לראות שהיו בזמן אמת סימני אזהרה חשודים שעין מקצועית של עורך דין חוזים מיומן היתה מיד רואה ומונעת מהלקוח מלהתקשר בעסקה בתנאים אלו. הלקוחות רצו לחסוך בזמנו את עלויות העסקה שכרוכות בשכר טרחת עורך דין, למרות שמדובר באלפי ₪ בודדים אל מול השקעה של מאות אלפים.
בהתאם למאפיינים המיוחדים של כל תיק נתפרת עבורו אסטרטגיה משפטית שמטרתה גביית הכספים שמגיעים ללקוח ביעילות ובמהירות האפשרית, ככל הניתן ללא בתי משפט. בשלב ראשון אנו מנסחים מכתב דרישה והתראה לפני נקיטה באמצעים משפטיים אשר משתמע ממנו ללא ספק שככל שהחברה לא תשכיל להגיע עמנו להסדר הוגן וסופי לסיום המחלוקת, תוגש נגדה תביעה לרבות תביעות אישיות נגד בעלי המניות והמנהלים. אין מדובר במכתב פשוט וקצר אלא במכתב משפטי ארוך ומנומק שדומה לכתב תביעה לכל דבר ועניין.
מנהלים מו"מ באמצעות מכתבי תשובה, שיחות טלפון, דוא"ל ופגישות במשרד וככל שמתאפשר מנסחים הסכם פשרה לתשלום החוב והעדר תביעות. ככל שהחברה ממאנת לשלם את החוב, מגישים תביעה לבית המשפט.
משרדנו מתמחה בהגשת תביעות אישיות נגד בעלי מניות, דירקטורים ומנהלים בחברות וכך, להשית להם אחריות משפטית להשקעות ולהלוואות שהם שיווקו וקידמו במסגרת החברה. אין שום ספק שהחשש מתביעה אישית מתמרץ את המנהלים בחברות להגיע להסדרים עם לקוחות המשרד ולהמנע מניהול הליך בית משפט ארוך ויקר עם סכנות אישיות עבורם.
אחד המקרים שמשרדי טיפל בו בהצלחה לאחרונה הוא החזרת כספי הלוואה שלקוח המשרד נתן לחברה מסויימת לפני שש (6) שנים, בסך 250,000 ₪ ובצירוף פיצוי בסך 80,000 ₪ ובסה"כ השבנו ללקוח המשרד סך של 330,000 ₪. זמן הטיפול היה כ- 30 ימים בלבד מרגע שהתחלנו לטפל ועד שנחתם הסדר התשלום. החברה התקשתה לשלם את סכום ההסדר בתשלום אחד ומטעמי כדאיות ועלות תועלת הוחלט לאפשר לה לשלם את החוב בשמונה תשלומים שווים של כ- 41,000 ₪ בכל חודש. להבטחת תשלום החוב משרדנו דרש ממנהל החברה והבעלים שלה לחתום על ערבות אישית ועל שטר חוב. במקרה של הפרת ההסדר מצד החברה ועצירת התשלומים, שטר החוב בסך 330,000 ₪ יאפשר למשרדנו לפנות ישירות לפתיחת הליך הוצאה לפועל הכולל פעולות מבצעיות כגון עיקולים וזאת מבלי להגיש תביעה לבית המשפט אשר ככל הנראה היתה מתבררת לאורך זמן רב.
חברה שעוסקת ביזמות נדל"ן פרסמה מודעה גדולה בעיתון על "הזדמנות" להנות מרווחים גבוהים בפרויקט נדלנ"י. התוכנית של החברה היתה לגייס מספיק כספים כדי לבצע עסקת קומבינציה עם בעל קרקע ולבנות עליה מרכז מסחרי גדול שכולל גם בית מלון, קניון, משרדים ועוד.
לקוח המשרד התרשם מהמודעה והגיע לפגישה במשרדי החברה שם הוצגה לו התוכנית העסקית ותחזית הרווחים שצפויים לו אם ילווה להם כסף. הלקוח חתם על חוזה הלוואה בסך 250,000 ₪ והובטחה לו תשואה גבוהה מאוד. השנים חלפו להן והפרויקט לא יצא אל הפועל. על אף זאת, החברה לא מיהרה לעדכן את הלקוח בכך ולהחזיר לו את כספו. בחלוף שש שנים, הלקוח פנה בעצמו אל החברה ודרש ממנה את הכסף אך הם הערימו קשיים, משכו זמן וניסו להתחמק מכך ולכן הוא פנה למשרדי לקבלת פתרונות.
לאחר למידת החומר של התיק, ניסחתי מכתב דרישה והתראה לפני תביעה, ארוך ומנומק. תוך מספר ימים החברה פנתה אליי וניהלנו מו"מ על גובה הפיצוי ותנאי ההסדר.
לבסוף סוכם שהלקוח יקבל 330,000 ₪ בשמונה תשלומים. החברה לא יכלה לשלם את הכל בתשלום אחד למרות שהיינו רוצים. היתה צריכה להתקבל החלטה אם להסכים לשמונה התשלומים או להגיש תביעה לבית המשפט. כדי לאזן את התועלת והערך ללקוח כך שיקבל את כספו בהקדם האפשרי ללא המתנה ארוכה לדיונים בבית המשפט, הוסכם על הסדר התשלומים. הרי עד לקבלת התשלום השמיני אפילו לא היינו מקבלים את הדיון הראשון במשפט ולכן אין ספק שעדיף להסכים להסדר התשלומים. ככל שהתשלומים יופרו, הרי שסלולה לנו הדרך לפתוח תיק הוצאה לפועל וזאת מבלי להתדיין בבית המשפט בכלל. להבטחת התשלום בעל המניות ומנהל החברה חתם על ערבות אישית ועל שטר חוב בעצמו. מאז התשלומים החודשיים מתבצעים כסדרם והלקוח מרוצה.
מצורף הסכם תשלום חוב ההלוואה
עורך דין חוזים דרור הראל מומחה בטיפול משפטי בהפרת חוזה ובניסוח מכתבי התראה ותביעות לצורך החזרת כספים ללקוחות.
לפרטים נוספים וייעוץ ראשוני צרו קשר 08-6384080
דוגמה של מכתב התראה לביטול חוזה
השאירו פרטים ונחזור
אליכם בהקדם!
ניווט באתר
תחומי עיסוק נוספים
מאמרים ומדריכים
אנחנו בפייסבוק
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
חייגו 08-6384080
© כל הזכויות שמורות דרור הראל ושות'
דף זה עודכן לאחרונה בתאריך:
מלא את הטלפון ויחזרו אליך בהקדם !