דרור הראל ושות' משרד עורכי דין – חייגו  08-6384080

facebook logoדרור הראל ושותדרור הראל ושות
5.0 Stars – Based on 31 User Reviews

google logoעורך דין דרור הראלעורך דין דרור הראל
5.0 Based on 127 Reviews

עסקים-דיגיטליים

ייעוץ משפטי לעסקים דיגיטליים

המשרד מתמחה במתן מגוון שירותים משפטיים ללקוחות שברשותם עסקים דיגיטליים (עסקים שפועלים שפועלים ברשת האינטרנט) כגון חנויות אינטרנטיות, אתרי תדמית, פורטלים למיניהם, בלוגים, פורומים, אפליקציות, וברצונם להגן על פעילותם ברשת האינטרנט.

בכדי לספק את ההגנות הייחודיות הנדרשות לכל עסק דיגיטלי על מאפייניו, יש לשלב הבנה משפטית מעמיקה מתחומי הקנין הרוחני, המסחר, הצרכנות, הגנת הפרטיות ועוד, יחד עם תובנות עסקית אודות הענף בו פועל העסק הדיגיטלי – הזירה העסקית בה הוא פועל, קהל היעד שלו והשירותים שאותם הוא מציע.

לעסקים דיגיטליים שפועלים באינטרנט ישנו פוטנציאל חשיפה גבוה בזכות הקשר הבלתי אמצעי עם הלקוח והמהירות בהגעה לקהלי יעד רחבים אך בד בבד הם גם מסתכנים בחשיפה לתביעות ולסנקציות משפטיות עקב חשיפה רחבה זו, ממשתמשים שרואים עצמם כנפגעים או ממגוון גופי אכיפה ושפיטה וזאת באם לא דאגו לוודא שהתקנות הרלוונטיות מיושמות אצלם ולהגביל את תחום אחריותם המשפטית ומילוי הוראות החוק והדין בעניינם באופן מיטבי.

הקמת עסקים דיגיטליים שהמודל העסקי שלהם מתבסס על הכנסות מרשת האינטרנט צריכה להיות מלווה באסטרטגיה משפטית שמעניקה מעטפת הגנה בכל נקודות האינטרקציה של העסק עם בעלי ענין פוטנציאלים כגון: ספקים, לקוחות, רגולציה (משרדי ממשלה),  מתחרים ועוד.

לכל עסק דיגיטלי שפועל באינטרנט מומלץ לקבל ייעוץ משפטי אודות האפשרויות להגן על פעילותו העסקית אל מול מתחרים הפועלים בתחום, להקטין את הסיכונים לקבלת תביעות ותלונות מלקוחות ולוודא שהנו מציית לכללי הרגולציה הרלוונטיים אליו.

אין הצלחה ללא הכנה – הסכמים וחוזים עבור עסקים דיגיטליים וחברות אינטרנט

יזמים מתחום חברות ההזנק (סטארט אפ), מפתחי אפליקציות ותוכנה, בוני אתרים ומקדמי אתרים בגוגל, מחברים של ערכות למידה כגון קורסים דיגיטליים וחוברות הדרכה, מקבלים במשרדנו ליווי משפטי מקצועי החל משלב הרעיון, דרך התאמה אופטימלית של הרעיון הבסיסי להקמת העסק למצב המשפטי הקיים בזירה העסקית בה מתעתד העסק לפעול, וכלה בסיוע בהקמת המסגרת המשפטית-עסקית והכנת סט הסכמים נדרשים לתפעול השוטף, לשיווק, למכירות, לקבלת שרותים מספקים ולהגנה על הקניין הרוחני והמיתוג כגון רישום סימן המסחר וכדומה.

להסכמים עם ספקים ונותני שירותים לעסקים דיגיטליים ישנו צורך לכלול סט מנדטורי של סעיפי הגנה ואבטחת הזכויות של העסק כגון ועל קצה המזלג: זכויות היוצרים על הפיתוחים של הפיצ'רים באתר – אם פותחו במשותף עם חברת פיתוח או באופן פרטי, אחריות לנזקים, תניית שיפוט בלעדית, גישור או בוררות וכן סעיפי הסרת אחריות והיעדר תביעות, סעיפי ביטול מצגת קודמת ועוד ועוד.

על פי רוב, עסקים מתחום התוכנה והמידע הדיגיטלי נדרשים להציג בפלטפורמה מסמכי יסוד כגון תנאי שימוש ותקנון, מדיניות פרטיות של האתר והגדרת האחריות בפני המשתמשים בטרם שימוש או רכישה. בנוסף ובעקבות הצורך לשמר את הזכויות על הקניין, יש להחתים את הבאים במגע עם סודות העסק על הסכמי סודיות בטרם מצגת, אם אלו משקיעים, נותני שירותים משיקים, חברות הפצה או לקוחות אסטרטגים שיכולים להיות גם מתחרים.

לקראת סיום Sale life cycle, ידרש העסק הדיגיטלי גם להציג ללקוחותיו את טיוטות ההתקשרות החוזית משמע: הסכמי הרישיון והשימוש בתוכנה, הסכמי מכר ותמלוגים וכו' בכדי למנף את הערך שמציע העסק.

דוגמה ראשונה לחשיבות ייעוץ משפטי לחברות אונליין: הגנה על זכויות יוצרים באינטרנט

לבעל עסק דיגיטלי שפיתח משחק מחשב או תוכנה, מוסיקה, קטע וידאו, גרפיקה ייחודית לאתרי אינטרנט, ויז'ואלים ותמונות ייחודיות, קטעי טקסט ייחודיים כגון מצגות PDF או Power Point, ספרים דיגיטליים בטכנולוגיות שונות, מאמרים או קטעי ספרות דיגיטליים – מומלץ להגן על יצירתו בזכויות יוצרים, פטנטים וצורות הגנה משפטיות אחרות שזמינות בישראל ולפי הצורך והאסטרטגיה השיווקית של העסק גם בעולם.

גם מפתחים מנוסים יכולים לטעות ולכן לא חשוב את אתה מפתח אפליקציות סדרתי, כותב תוכן, גרפיקאי מוכשר שמעצב אתרים ונכסים דיגיטליים נחשבים או יזם סדרתי של חברות הזנק בתחומים שונים – הרי שחשוב לקבל ייעוץ משפטי אד-הוק בנוגע להיבטים של הצרכים המסחריים שלך, זכויות היוצרים והקניין הרוחני בעניינך.

משרדנו מציע טיפול משפטי מקצועי בהגנה על זכויות יוצרים וכן מנגד, בהנחיה ותכנון כיצד להימנע מהפרה ישירה ו/או עקיפה של זכויות יוצרים של צד ג' תוך כדי הפעילות העסקית.
כמו כן, אנו מכינים לבעל העסק מסמכים עם הנחיות שעל פיהן עליו לפעול ולפי הצורך רישום זכויות במחלקות השונות אצל משרד משפטים, עריכת טפסים והסכמים עם כל הספקים איתם בא העסק במגע בזמן ההקמה של העסק ובסדר יומו הרגיל, במטרה להבטיח את זכויות היוצרים שלו בנכס הדיגיטלי, עריכת הסכמים אותנטיים עבור העסק להצגה למבקרים בנכס הדיגיטלי ברשת האינטרנט כגון תקנון אתר ותנאי שימוש, שמירת פרטיות ומסמכים ייחודיים אחרים כגון הצהרת מידע צופה פני עתיד לחברות השקעות ועוד.

דוגמה שניה לצורך בייעוץ משפטי לעסקים דיגיטליים: הגנה על פרטיות הקהל שבא במגע עם הנכס הדיגיטלי

ככל העסקים, גם עסק דיגיטלי משקיע בפרסום ובקידום מכירות אך תוך כדי פעולות פרסום ושיווק שנראות למראית עין כלגיטימיות, יכולות להתבצע הפרות של חוקי ההגנה על הפרטיות של הנחשפים לתכנים ובמיוחד כאשר הם יוצרים קשר ומשאירים פרטים כמבקרים או כלקוחות.

בעלי עסקים דיגיטליים שמטפחים ביודעין או שלא ביודעין מאגרי מידע דיגיטליים שכוללים מידע מאורגן אודות קהלים, נדרשים על פי חוק הגנת הפרטיות להישמע להוראות החוק ולבצע פעולות שונות כגון אבטחת המידע המצוי במאגר, שמירה על סודיות ועוד ועוד.

בכדי למזער את החשיפה לתביעות מצד קהל המבקרים או מצד רשויות האכיפה שממונות על ניהול תקין של מאגרי מידע כמפורט לעיל יש לבחון באם המידע שמוחזק ע"י בעל העסק הדיגיטלי מהווה ונכנס להגדרה של מאגר מידע לפי חוק ההגנה על הפרטיות.
באם התשובה לשאלה זו הנה חיובית אזי יש לפעול לפי הנחיות משפטיות למילוי הוראות החוק על מנהלי מאגרי מידע דיגיטליים ואף להירשם ככזה.
כמו כן הקביעה כי בעל העסק מנהל מאגר מידע דיגיטלי יש בה בכדי להצריך התייחסות בסעיפים מיוחדים בסט המסמכים המשפטיים המצויים באתר ומסדירים את מערכת היחסים עם מבקריו (תקנון, מדיניות פרטיות של האתר וכו'.)

דוגמאות נוספות לנושאים משפטיים חשובים שעסק דיגיטלי צריך להיערך אליהם:

ניסוח והצמדות לנהלים פנימיים לביצוע עסקאות אשראי באינטרנט (עסקאות מכר מרחוק) למכירת המוצרים או השירותים של העסק,  הערכת וניהול הסיכונים הכרוכים בעסקאות אשראי אלו לרבות הכחשות עסקה מצד לקוחות היות ומדובר העסקאות מסוג "מסמך חסר", גניבה או שימוש לרעה בכרטיס אשראי ע"י לקוח בבית העסק – האחריות לכך והחשיפה להפסדים פוטנציאליים.

נושא אקטואלי נוסף שיש לתת עליו את הדעת, בין היתר עקב פריצות אבטחה וסייבר רבות שקורות לאחרונה, הנו אחריות העסק וההשלכות למקרה בו דלפו נתוני כרטיסי אשראי של לקוחות מהעסק החוצה אל הרשת ואל גורמים לא מורשים.

*המידע המשפטי המוגש, מהווה מידע כללי בלבד. השימוש במידע, כאמור, אינו מהווה תחליף לקבלת חוות דעת ו/או יעוץ ו/או ייעוץ משפטי.
עורכי הדין ו/או מי מטעמם אינם אחראים בצורה כלשהי, ישירה או עקיפה לתוצאות הנובעות משימוש הקוראים במידע משפטי ו/או אחר שניתן באתר.

אז אם חיפשתם בגוגל – עורך דין לעסקים דיגיטליים – הגעתם למקום הנכון כי משרד עורכי דין של דרור הראל הינו משרד בעל מוניטין גבוה בתחומי ייעוץ וליווי משפטי במגוון נושאים.

מלא את הטלפון ויחזרו אליך בהקדם !

טופס פרטים ראשונים לפתיחת חברה

לצורך רישום חברה בע"מ חדשה, חובה להגיש לרשם החברות 4 שמות בסדר עדיפות יורד, לדוגמא:

ביזנס בע"מ

ביזנס גלובל בע"מ 

ביזנס גלובל 2021 בע"מ

ב.ע.ה. ביזנס גלובל 2021 בע"מ

Call Now Button דילוג לתוכן