תפריט
דף הבית » אילוץ ככלי לצמיחת עסקים קטנים בתקופת משבר הקורונה
מניתוח רשות המיסים, תוך הסתמכות על דיווחי המע"מ הדו-חודשיים עולה כי הפגיעה הכלכלית של משבר וירוס הקורונה במגזר העסקי קשה יותר ככל שהעסק קטן יותר.
מהניתוח עולה שעל אף שעסק קטן מוגדר עד מחזור של 1 מיליון ₪ בשנה, העסקים הזעירים שמחזורם הוא עד 300,000 ₪ בשנה ספגו את עוצמת הפגיעה הקשה ביותר.
עפ"י ניתוח רשות המיסים, מעל 50% מהעוסקים הזעירים בישראל חוו במאי ויוני צניחה של לפחות 34% במחזור המכירות לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
מרבית ההתאמות העסקיות שחברות נקטו בהן לנוכח משבר הקורונה עסקו בצמצום כוח האדם, הקפאת תקציבים ודילול במשאבים. התאמות אלו משנות לעין-ערוך את בסיס החברה ומטילות סימן שאלה גדול על התוצאות העסקיות העתידיות.
עם זאת, יש לזכור שאילוצים הם אבני הבניין של החשיבה היצירתית וכושר האלתור.
הניסיון מלמד שדווקא מגבלות ומשאבים דלילים תורמים ליצירת מודל עסקי חדשני והפניית המשאבים לפיתוח מנועי צמיחה ייחודיים שלא חשבו עליהם בעבר.
יש להסתכל על העסק, על הענף בו הוא פועל ועל ההזדמנויות שלו בקונטקסט של המשבר שהתגלגל לפתחנו ממעוף הציפור, וכך לנסות לאתר את הערך המוסף החדש שאנו יכולים להציע לצרכי הלקוחות.
אילוץ זהה יכול להשפיע על עסקים מתחרים מאותו ענף, באופן שונה. בעוד שעסק אחד עלול להיפגע מאילוץ רגולטורי או כלכלי מסויים, עסק אחר יכול לצלוח אותו בקלות.
עסקים שבנו לעצמם תשתית איכותית לתקשורת עם בסיס הלקוחות הנאמן שלהם, יוכלו להמשיך ולהעביר את המסרים החדשים שלהם במהירות וכך להישאר רלוונטיים.
משבר הקורונה הוא עולמי וככזה הוא מייצר סלחנות והבנה מצד לקוחות וספקים.
על מנהל לראות במשבר ככלי לניסוי וטעיה של רעיונות שעד כה המתינו במגירה או ליישום תובנות חדשות לגמרי שנלמדו זה עתה.
המציאות החדשה מאלצת אותנו ליטול סיכונים מחושבים ותומכת בנו להעז, לפרק ולהרכיב מחדש את כל מה שהיה נראה לנו טבעי וברור עד כה.
זוהי תקופה של פתיחות וקבלה בקרב כולנו ולכן זה בדיוק הזמן לאמץ חדשנות אמיתית ולהטמיע אותה בדי.אן.איי של העסק.
שוכרים נכס חדש? חושבים להציע שרות חדש ללקוחות? מקימים אתר אינטרנט או משתפים פעולה עם גורם עסקי אחר? זה בדיוק הזמן לקבל ייעוץ משפטי עסקי מעורך דין שמבין בעסקים ובחוזים כדי שיסייע לכם להגן על האינטרסים המסחריים והמשפטיים של העסק שלכם בתקופת משבר הקורונה.
משבר הקורונה הבהיר לעסקים קטנים רבים את הצורך שלהם בחשיבה חדשנית ובגישה של יצירתיות פרקטית. עסק קטן כגון מעצבת גרפית, מאמן כושר, רואה חשבון או מפיץ של תוספי מזון, לא צריך רשימת לקוחות ארוכה כאורך הגלות, מכיוון שגם מספר מצומצם של לקוחות איכותיים יכול להיות דיי לו.
ועל כן, טפחו עם לקוחותיכם מערכת יחסים אינטימית יותר, השקיעו בהם זמן נוסף שיעניק להם ערך מסחרי אמיתי. הם ישימו לב לכך ויעריכו זאת.
הדרך לבניית רשימת לקוחות איכותית מתחילה בזיהוי הלקוחות שזקוקים למוצר או לשרות שלכם ושמכירים בערך המוסף של עבודתכם. לאט לאט תחושו מספיק ביטחון בכדי להשאיר ברשימה רק לקוחות שאתם נהנים לעבוד מולם וכך תבטיחו לעצמכם גם הנאה מהעבודה, אנרגיות גבוהות וסיפוק שחשובים להצלחה מאוד.
תורת התמחור מלמדת שניתן להרוויח סכום כסף זהה כמעט מכל רשימת לקוחות. לדוגמה: נניח שמתוך 10 הצעות מחיר שנשלח ובהן נדרוש 100 ₪ בכל הצעה, נקבל 7 לקוחות משלמים הרי שנכניס 700 ₪.
את אותם 700 ₪ ניתן להרוויח בעבודה קלה יותר אל מול 2 לקוחות בלבד, שכן אם נדרוש בהצעת המחיר 350 ₪, נראה שרק 2 לקוחות יעתרו לנו מתוך העשר אך זה יפנה לנו זמן רב וימצב את העסק כמומחה בתחומו.
זכרו, שהתקופה החדשה שבה אנו נמצאים מעצבת מחדש את כולנו.
זהו את הלך הרוח החדש של הלקוחות שלכם והציגו את השרות שלכם בהתאם, באופן חדשני ורענן מתמיד, כזה שיבליט את המיוחדות שלכם.
השלב הבא בדרך לדיוק המוצר או השרות שלכם לתקופה החדשה הוא תצפיות על לקוחות בזמן הקניה או שיחה כנה עם לקוח קרוב אליכם. לאחר מכן תדעו היטב מה עליכם לעשות, ליצור גרסה דיגיטלית של השרות, לתכנן מוצר זול יותר או להרחיב את חבילת השרות.
לבסוף, הרי שלא ניתן להצליח ללא בלוטת אומץ מפותחת היטב.
זה הזמן להעז ולהשיק מוצרים ושירותים חדשים ונועזים שעד היום לא חשבתם שזה הזמן לכך.
הקהל כיום תומך בעסקים קטנים ומקומיים. גם אם המוצר/שרות חדש הנו סגמנטלי ונישתי ויכול להוות רק 5% מהפעילות שלכם, הרי שזו ההזמדנות למצב את העסק כחדשני, להגביר את האחיזה בקהלים קבועים ולמשוך תשומת לב מלקוחות חדשים.
אומץ משדר ביטחון והבנה במה שאנו עושים ולעסקים זה מצוין.
זה משדר ללקוחות שאתם יודעים מה אתם עושים ובד בבד גורם להם להרגיש שהם בעצמם משתייכים לארגון ייחודי.
בעידן האי ודאות שיצרה הקורונה על כל אחד מאיתנו לטפח שתיי (2) מיומנויות עיקריות שיסייעו לו להצליח.
מיומנות ראשונה היא חשיבה יזמית שטומנת בחובה יצירתיות, אומץ, מהירות תגובה, גמישות מחשבתית ויכולת להשתנות במהירות תוף כדי תנועה.
החשיבה היזמית צריכה לפעול בכל הממשקים שאנו באים באינטרקציה איתם, החל מתהליכי העבודה והשיווק, דרך המודל העסקי שלנו וכלה בפיתוח הטכנולוגיה והמוצרים או השרותים החדשים של העסק.
המיומנות השניה היא ה- "ביחדנ'ס" מלשון togetherness.
עלינו לאמץ אלמנטים של חיבור לקהילה, שיתופיות ועזרה לחוליות החלשות בשרשרת החברתית שאליה אנו משתייכים.
למימד האנושיות של העסק כלפי הסביבה שלו, יש כיום חשיבות מכרעת בעייני דור המילניאלס ובכלל בקרב אוכלוסיות צרכנים גדולות. חברו לעסק שלכם נושאים רגשיים ורוחניים, סביבתיים ואקולוגיים.
בהצלחה.
מאת עו"ד דרור הראל.
השאירו פרטים ונחזור
אליכם בהקדם!
ניווט באתר
תחומי עיסוק נוספים
מאמרים ומדריכים
אנחנו בפייסבוק
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
חייגו 08-6384080
© כל הזכויות שמורות דרור הראל ושות'
דף זה עודכן לאחרונה בתאריך:
מלא את הטלפון ויחזרו אליך בהקדם !